Som ingen annan jag vet ♥


Det här är min bästa vän Carro.. Hon är inte som alla andra, men jag älskar henne ändå :D


(Döda mig inte nu, Carro ;))

 


And honey, you should now that I could never go on without you.

SMS mottaget från Linus för en stund sedan:
"Honey, you're a rock upon which I stand."


And honey, you're the sea upon which I float ♥

I came here with a load and it feels so much lighter now I met you.

Lite snabb helg-update..


Saturday: L och jag vaknade till liv vid tolv på förmiddagen, Carro stapplade upp en timme senare. Vi slappade i soffan, pratade om allt och ingenting, åt hamburgare och vid fyra åkte vi alla in till stan. Kl. 19.30 befann vi oss alla (dock på olika håll - C med sin syster) på Stadion för att se älskade-älskade Coldplay live. Och fyfaan vad bra det var. Helt fantastiskt. Underbara låtar, magisk show, konfettiregn över hela Stadion, allsång, fyrverkerier.. Det var som sagt helt jäävla fantastiskt. (Filmade ca 25 filmer, så fler kommer upp här i bloggen så fort jag har tid.)


 
Goosebumps

Sunday: vaknade ute på landet och vid ett-tiden satte vi oss ute på altanen tillsammans med L's mor - och farföräldrar, som kommit för att gratta och äta tårta (Linus fyllde ju 20 i torsdags). När alla åkt hem och klockan blivit eftermiddag satte L och jag oss ute med en flaska rosévin och fördrev tiden med lite sällskapsspel. Skitmys! Timmarna sprang iväg och efter att ha smällt i oss en utsökt middag, hoppade vi på cyklarna och gav oss ut på en kvällstur i solen. Att cykla (för nöjets skull) är verkligen underskattat. Kvällen slutade uppe i soffan, som vanligt.



Linus hittade mina solglajjor.. Och det slutade såhär :)


Redo för en cykeltur!

You're the one that I wanted to find.

Tuesday: information i skolan 13.00-13.30 och sedan en timmes utomhuslekar. Åkte därefter och mötte upp Linus för att åka in till stan. Lunchade på Sandy's och sprang runt och letade efter en väska till Linus. Dock gick vi därfrån tomhänta. Jobbade sedan 16-19 och när pappa Gustaf kom hem log han och sade att vi lät (busade och skrattade) så högt att det hördes ända ner i trappen. L var snäll och kom och hämtade mig och innan vi åkte hem och åt middag, stannade vi i Vällingby där L hittade väskan han ville ha. Slappade framför TV:n tills det var dags att hoppa i säng vid tolv.

Wednesday: var på min allra första föreläsning kl. 09.00 imorse. Dock var det mest information om kursen, men det känns kul att vara igång. Innan jag begav mig hemåt fixade jag passer/datakort, så nu är ett av hundra olika kort (som man måste ha) i alla fall fixat (hämtas ut på måndag uppe på Frescati). Skyndade mig till bussen i ösregnet, hoppade på buss 40 (samma buss som jag tog igår och i måndags) för att åka till Odenplan och byta till tunnelbanan. Men bussen körde heeelt fel! Så efter att ha insett att jag var på väg åt helt fel håll, hoppade jag lite smått panikartad av och tog (efter en kvarts väntande) buss 69 till Fridhemsplan. Väl framme fungerade varken rulltrappan eller skyltarna, det gick runt ett psykfall och skrek på perrongen och en alkoholpåverkad man kom fram och nästan satte sig på mig (tror inte ens att jag behöver berätta att jag bytte plats). Under hela den här tiden, från att jag gick från skolan och kom hem, var jag dessutom panikkissnödig. Det var verkligen min dag!
Linus kom hem ett par timmar senare och då pratade vi lite, innan vi gick upp till Vällingby för att utträtta ett par ärenden. Satte oss på Waynes uteservering, jag invirad i min sjal och surplandes på en stor kopp chailatte. Underbara höstkänslor! Finns det seriöst någonting bättre än att sitta på en uteservering på hösten med någon man älskar och prata om livet? Sedan vi kom hem (vilket var för ett par timmar sedan) har vi suttit och kollat på lägenheter, någon gång måste man ju få napp. Ikväll ska vi titta på film och mysa, dock måste vi komma i säng ganska tidigt ikväll då L börjat tidigt imorgonbitti.



What else:
är ledig imorgon, förutom att jag jobbar på eftermiddagen, men det är ju bara roligt så det gör inte så mycket.
Fick hem en kallelse till neurologen (fick ju remiss dit för ett par månader sedan) idag, så den 9 oktober ska jag dit. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig av det besöket, men hursom så känns det skönt att komma någonstans med den här skiten. Om ett par veckor ska jag dessutom upp och ta blodprover igen, samt få resultat från magnetröntgen. Det går framåt!

Carro & Carro, saknar er! ♥


I gotta feeling that tonight's gonna be a good night.

i
Friday night:
vid sju-tiden (efter konstant stressande hela dagen) åkte L och jag och hämtade Carro som kom med bussen från Stockholm. Två timmar senare var alla på plats - Carro, Tobbe, Lina, Niklas, Carro, Fredrik, och så Linus och jag såklart - och kräftskivan (L's 20-årsfirande) drog igång. Vi sjöng snapsvisor (och snapsade) för glatta livet, åt kräftor med tillbehör, dansade, drack, pratade, skrattade.. Det blev en helt underbar kväll! Och alla uppskattade att L och jag hade fixat i ordning en riktig kräftskiva, med hattar och lyktor och girlanger och snapsvisehäften o.s.v... Jättekul! L och jag kom inte i säng förrän någon gång efter fem och det måste väl innebära att kvällen blev lyckad?












Fler bilder kommer att komma upp på FB, så håll utkik! :)

I gotta a feeling.

Monday update (fredag-lördag-söndag kommer!): första skoldagen på Socialhögskolan (Sthlms Universitet). Upprop i aulan, fick träffa min klass (drygt 30 pers - 95% var 25 år och uppåt (skitkul!)), rundvandring och en jäkla massa information. Slutade kl. 15 och begav mig hemåt. Pratade med Carro i telefon hela vägen hem, mys. Var heelt slut när jag kom hem, hade huvudvärk och kände mig allmänt risig, så jag käkade lite, tog ett par värktabletter och lade mig i sängen och vilade. Resten av eftermiddagen spenderade jag framför datorn, lyssnandes på musik och pratandes med Carro över MSN. L kom hem vid åtta-tiden och vi pratade länge om hur vi hade haft det under dagen. Kvällen avslutade vi framför filmen 'Den man älskar' - fin men sorlig film - och sedan kom vi säng redan vid ett!

Tuesday: ska vara i skolan mellan 13-15, så behöver inte gå hemifrån på ett tag, skönt. I eftermiddag blir det till att jobba som vanligt och sedan har L lovat att komma och hämta mig. Och ikväll ska vi myyysa framför TV:n. Längtar!

Imorgon kl. 09.00 har jag min allra första föreläsning på Universitet någonsin, i Socialt Arbete. Ska bli både roligt och intressant. Måste dock hinna köpa mig en kalender och ett par block och lite sådant innan, men det löser sig. Sedan är det välkomstdag för oss nya studenter, men vi får se hur länge jag stannar. På torsdag är jag ledig, förutom att jag jobbar eftermiddag, men då hoppas jag på att träffa Carro. På fredag har jag också en föreläsning och sedan är det välkomstpub på kvällen. Tuff vecka!

Hela världen är så underbar bara man får ett svar.

Wednesday: startade dagen tillsammans med Avin på en solig uteservering. Höstkänslan smög sig på där vi satt och surplade chailatte respektive latte och pratade om livet. Jättemysigt! Ett par timmar senare anslöt sig även Linus och sedan sade vi hejdå och lyckönskade A (som flyttade till Borås igår för att studera) och åkte vidare till Barkarby Outlet (innan hann vi också med att kolla och provköra en bil - vi behöver en ny). Skickade iväg L och sedan sprang jag runt som en dåre för att försöka hitta det jag skulle (fölsispresent till L). Kvällen spenderade vi ute på landet, myspys.

Thursday: eftersom det var Linus' 20-årsdag smög jag upp tidigare och serverade honom frukost på sängen, mycket uppskattat! På eftermiddagen åkte vi in till stan, då jag skulle jobba. Vi hade det riktigt mysigt, grabbarna och jag och när jag skulle gå hem sprang dem ut i trapphuset och vinkade länge-länge. Väl hemma på landet igen åt vi tre rätters-fölsis-middag med familjen och sedan överöste jag L med presenter. Vi avslutade kvällen i soffan framför en film.



Den nyblivna 20-åringen på sin stora dag ♥

HURRA HURRA HURRA HURRAAA!


ÄNTLIGEN 20 ÅR ÄLSKLING!!
GRATTIS-GRATTIS-GRATTIS MIN FINASTE.
Imorgon ska det firas så det bara smäller om det! :D

WOOO-HOO!!

I'm falling down on you.

Tuesday: i förmiddags åkte jag in till stan, mötte upp Linus och sedan promenerade vi bort till Socialhögskolan (en institution vid Stockholms Universitet - där jag ska studera) för att registrera mig. Fick en hel bunt med papper med mig därifrån, mitt schema bl.a. Vilket ser asskönt ut, så jag känner mig lite lättad. Därefter slog L och jag ner oss på ett litet mysigt hak i Vasastan och åt lunch tillsammans. Så himla mysigt, tror aldrig att vi har lunchat på det sättet förut. Linus: "Fan, vad mysigt att träffa dig såhär mitt på dagen!". Skiljdes åt vid tre-tiden, han för att dra tillbaka till KTH och jag för att bege mig hem till min barnvaktsfamilj och fördriva tid. Slog mig ner i soffan och läste en timme innan jag gick och hämtade killarna. Det är inte ofta det händer, men idag lyckades dem få mitt tålamod att tryta. Var med en lättnad jag sade hejdå och åkte hem vid sju-tiden.

Kom hem strax efter åtta och har käkat middag och pratat en del med morsan och farsan. Sitter för tillfället med hårfärg i håret, men ska alldeles strax hoppa in i duschen och tvätta ur det. Linus är på 'pub-kväll' med KTH, så jag vet inte vad jag ska hitta på ikväll. Tror att jag ska krypa ner under täcket och läsa ur min pocket (sista boken av Alvtegen!). Myspys.

Fan-i-helvete, vad jag mår illa.

Och när hösten kommer spelar ingenting annat roll.

Det känns litegrann som om hösten har kommit nu, och jag kan inget annat än att le. Igår kväll när Linus och jag promenerade tittade han på mig, log och sade: Känner du hösten i luften, älskling? Och det var då jag kände att jag verkligen längtar. Jag vill prassla i färggranna löv, promenera hand-i-hand med den jag älskar,  känna de friska vindarna i håret, kura ihop mig i min halsduk, dricka té i soffan, lyssna på regnet och känna sådär som jag bara gör på hösten. Det finns ingen annan tid på året då jag är så lycklig. Inte ens sommarens ljumna, klara nätter kan få mig att känna det jag känner när hösten kommer.

Det är min och L's tid på året. Det var då vi föll för varandra, det var då allting förändrades. Förbättrades. Det nog är därför hösten är så speciell för mig.. Det var en nystart, början på det bästa som har hänt mig. Och varje år då vindarna blir lite friskare, när de första löven seglar till marken, då tänker jag på det. Och hela jag fylls med kärlek.

På tal om kärlek.. 33 månader idag, älskling!
Och denna höst fyller vår kärlek 3 år.


They wonder why sorrow has never left you.

HELL YÄSS: Linus och jag landade på Arlanda tidigt i lördags morse (förra lördagen), efter att ha haft en helt underbar vecka nere i Marmaris, Turkiet. Bästa veckan någonsin, bästa veckan i mitt liv. Seriously. Det finns så mycket att berätta och så många bilder att visa (1066 st för att vara exakt), men det får bli ett senare projekt.



Last weekend: vaknade helt förstörda vid två-tiden på lördagen efter ett par timmars fattig sömn (somnade vid 07.00 på morgonen). Åt frukost och berättade allt om veckan för morsan och farsan, tog en dusch och på kvällen satte vi oss på balkongen och åt kräftor, räkor, melon, baguette.. Vi hade en mini-kräftskiva helt enkelt. Och det var så himla mysigt. Lite senare tog vi oss hem till landet, där vi totalkraschade i soffan.
Söndagen är totalt svart  - har ingen aning om vad vi gjorde, men vi var i alla fall ute på vischan..




This week: på måndagseftermiddagen åkte L och jag ut till Djurgården och Gröna Lund. Vi åkte Popexpressen, Kvasten (x antal ggr), kärlekstunneln, Blå tåget (som jag finner lika roande varje år - vet inte varför, men jag tycker den är hysteriskt rolig), radiobilarna och sedan tvingade Linus mig att åka Jetline med honom (twice!), men jag överlevde det också. Har inte åkt den sedan Avin och jag fick ett modigt infall sommaren 2006, så det kanske var på tiden ändå. Efter allt åkande, en nachosmiddag, samt en varsin gigantisk tivoliglass tyckte L att det var dags för att köpa lite lotter. Vi har aldrig vunnit något större, varken L eller jag, så vi var inte sådär överdrivet taggade men vi körde ändå. Valde Marabouchoklad-hjulet först och hör och häpna, vi vann! 2 kg mjölkchoklad. Släpade med oss vinsten bort till Kexchoklad-hjulet och skojade skrattandes att vi kommer ju aldrig vinna en gång till.. Men det gjorde vi! Första pris igen (dvs. 2 kg kexchoklad) PÅ SAMMA NUMMER. Helt insane.
På tisdagen började jag jobba igen, så kl. 16 hämtade jag upp mina grabbar på dagis. Och det var ett kärt återseende! Åt middag och busade fram tills kl.19 då mamma Sara kom hem. Innan jag åkte till jobbet var jag dock uppe i läkarhuset och magnetröntgade min nacke. Fick ju remiss till det sist jag var hos läkaren, så i tisdags var det alltså dags. Svar skall komma i början på nästa vecka, så vi får väl se vad som händer.
Jobbade på onsdagen och torsdagen också, så dem dagarna såg ungefär likadana ut. Kvällarna spenderade L och jag i soffan framför en film.
På fredagen sov vi länge och efter en fantastiskt god frukost gav vi oss ut på en solig skogspromenad, då vi även passade på att plocka lite kantareller och blåbär. Men sedan började det åska och regna så gick hem och tog en dusch istället. På kvällen åt vi middag med famljen ute på altanen och sedan myste L och jag ner oss i sängen, spelade spel, lyssnade på musik och kramades. Kvällen avslutades framför en film med chips och dip, himla mys!





This weekend: helgen har innehållit lite av varje.. Släktlunch ute på mitt landställe på Ekerö. Vi åt smörgastårta (något av det godaste jag vet i matväg), pratade och sedan lekte jag en hel del med mitt sötglin till kusinbarn Filip. I lördagskväll åt vi middag och var på bio - 'Sommaren med Göran', underbar jävla film - tillsammans med Niklas och Carro. I söndags hade jag hela dagen för mig själv, så jag fixade naglarna (svarta tånaglar och fransk manikyr på händerna - trött på all färg) och var uppe i Vällingby en sväng och shoppade lite höstkläder. Kom hem med en kofta, en skjorta (ska ha som klänning), ett par örhängen och ett hårspänne. På kvällen hyrde L och jag två filmer och gick och lade oss tidigt.









 


The best thing with being me is having you.


Ettusen (1000!) dagar, ettusen ton odödlig kärlek.

Och jag kan inte låta bli att undra.. Är det när man har spenderat så många dagar tillsammans utan att ha tröttnat, som man vet att man har hittat han som man vill leva hela sitt liv med? Är det efter så många dagar tillsammans som man verkligen kan säga att man har funnit sin livskamrat? Kan man efter ettusen dagar säga att man äntligen har hittat hem?

För 999 dagar sedan visste jag.
Och det är då jag inser att, det som vi har, är det som kallas kärlek.

"Kärlek med stort K."




jag ♥ dig

So take my hand and walk with me.

What's up: jag vet att det har blivit värdelöst lite uppdatering här i bloggen de senaste veckorna, men jag lovar en förbättring. Har redan påbörjat ett par inlägg som ligger och väntar på att bli färdiga, så jag är på gång. I miss my blog.

I övrigt så vaknade jag nyss och fick bittert inse att jag har åkt på en förkylning. Antagligen smittad av mina grabbar (barnvaktsbarn). Så nu ska jag väcka Linus som fortfarande ligger och sover och sedan äta en ordentlig frukost :)


Turkiet förstås.


 

I’ll be floating on air cause you're mine.



Orden räcker aldrig till.
Min älskade-älskade-älskade pusselbit.
You complete me.

Och jag vet att jag älskade dig redan innan jag visste att du fanns.


 


"Jag älskar dig. Mest av allt i allting. I en evig evighet.
Och dem orden ligger alltid, oavsett, tryggt där nere, i botten av mitt hjärta."


Take me away.


Hemma igen.
Och jag vill ingenting hellre än att åka tillbaka.