You know I love you so.


Äntligen över!
Tentan gick förvisso käpprätt åt helvete, så jag kommer garanterat få göra omtenta, men ändå. Det är över för den här gången! Och det känns så himla bra. Dock är det inte konstigt att så många kuggar (löjligt svårt och tillkrånglat, frågor på saker vi inte gått igenom (inte heller kurslitteraturerna) och jaa..), utan jag tycker nästan det är konstigt att så "många" klarar den. Hmms. Om tre veckor kommer domen, så fram tills dess ska jag vara glad-glad-glad.

Efter färdigskriven tenta kastade jag mig ut i kylan och begav mig hemåt. Kilade in i ett par butiker på vägen hem och kom ut med inte mindre än tre nya plagg - två tunikor och en kjol - vilket gjorde mig på betydligt bättre humör. Linus kom hem en stund senare med kebab, en hyrfilm och lösviktsgodis. "Vi måste ju fira att din tenta är över och när man skrivit tenta är man värd lite onyttigt!" Vi åt och tittade sedan på filmen (Linus somnade - inte jag!!), men det var hur underbart som helst. Kom i säng strax efter tolv.

Torsdag idag och jag struntade i föreläsningen imorse. Tyckte att det var okay med tanke på hur mycket jag pluggat de senaste veckorna. Sov till halv elva, men är fortfarande jättetrött, så tur att jag inte försökte mig på att gå upp halv sju i alla fall. Ska styra upp naglarna idag som har sett ut fruktansvärda ut x antal veckor, så det är på tiden att skämma bort dem lite. Sedan ska jag antagligen (om inget sjukt händer) jobba i eftermiddag. Och sedan träna ikväll.


Bilder: Turkiet of course. Vill tillbaka!!

No one ever said it would be this hard.

Dagarna som gått: tentapluggade HELA helgen; studiecirkel med några från klassen i måndagsmorse, sedan frågestund inför tentan; regnig kvällspromenad med Linus; läkarbesök igår förmiddag med Carro som stöd och sedan jobb på eftermiddagen..

Sedan är vi framme på idag och jag sitter dödstrött och panikpluggar de sista timmarna innan tentan. Bah. Linus gick upp halv fem imorse och snäll som jag är kravlade jag mig upp och gjorde frukost till honom (så att han skulle hinna). Fick blodtrycksfall för att jag var så äckligt trött. Somnade inte om förrän strax innan sju och vaknade två timmar senare. JAG ÄR TRÖTT! Vill helst lägga mig ner och sova, men istället måste jag titta igenom allt en sista gång. Har inte ens läst all kurslitteratur och betygsstatistiken för den här tentan är inget vidare (en elev på tre år har fått A, medel ligger på D-E) så jag känner mig inte sådär överdrivet självsäker faktiskt. Men jag hoppas att alla håller tummarna för mig kl. 15-18 idag!

Dags att bege sig tillbaka in i lagboksdimman!


Minnesbilder - 25 oktober 2006.

Aldrig hade jag delat något sådant med någon förut, men när vi gick där bland alla prasslande löv kändes det så enkelt. Om det var någon jag skulle dela det med, så var det med dig.

Och det är exakt tre år sedan idag och jag räknar fortfarande den dagen till en av de bästa med dig.


Det var den dagen du bevisade att jag kunde lita på dig (även om jag redan visste det sedan innan) och du fanns där när jag behövde dig. Du bara fanns där med dina tröstande ord, med din fantastiska förmåga att lyssna, med ett stöd så enormt att jag nästan tappade andan. Du visade mig en sida av dig själv som jag aldrig hade fått se tidigare.

Och du fick allt att kännas bättre och lättare, precis som du alltid brukade göra. Du vände det värsta till det bästa och varje gång vi skiljdes åt längtade jag redan efter nästa gång vi skulle ses. Tillsammans med dig var jag lycklig på ett sätt som jag aldrig varit förut, så egentligen var det så självklart. Jag var kär i dig.


Och när jag låg på din arm en stund senare förstod jag. I nio månader hade du funnits i min närhet utan att jag förstod att du var Han jag letade efter. Du hade funnits så nära, men ändå tillräckligt långt bort för att jag inte kunna skulle nå dig. Men där på trappan erkände vi för varandra - inte med ord, inte med handlingar, utan med känsla. Vi var kära i varandra.


Än idag kan jag känna känslan i magen och bröstet och jag ler vid minnet av att det var där vår resa tog sin allra första början..


Every river that you tried to cross.

Igår var det fredag och som jag tidigare nämnt spenderade jag i princip hela dagen tentapluggandes. Vid halv sju-tiden gav jag upp (kände att jag bannemig gjort tillräckligt och att min hjärna var fullständigt fullproppad med juridik) och stövlade upp till centrum. Hämtade ut nya p-piller (fick rabatt (trots att de inte är rabatterade) - betalade 30 spänn fastän de egentligen kostar 250 -yay!), sprang in på Systemet och så köpte jag med mig sushi hem. Linus kom hem strax efter åtta och jag hade dukat fram mat och dricka och tänt massa ljus, så han blev glatt överraskad. Han hade också tänkt på mig under dagen och köpt med sig sepegod choklad hem. Mums! Vi åt och pratade om dagen som gått, men sedan mådde jag plötsligt jättedåligt - hade fruktansvärd huvudvärk, kände mig snurrig i skallen och mådde illa - så vi kröp ner under täcket. Jag somnade ganska omgående och Linus (förmodligen) strax därefter, för när jag vaknade strax efter ett låg han och sov som en stock.

Linus drog till jobbet kvart över nio imorse, så jag vaknade av att han höll på att stöka runt i rummet. Gick dock och lade mig när jag vinkat honom hejdå och sov till halv tolv, fett skönt. Kravlade mig upp (fortfarande dödstrött?) och gjorde frukost, medan jag snäste otrevligt mot mina stackars föräldrar som försökte föra en konversation med mig. Inte det bästa att försöka när jag är nyvaken dock, så de får skylla sig själva. Efter en äcklig frukost satte jag mig för att plugga, vilket jag fortfarande håller på med. Tog nyss en paus och åt en sen lunch med mor och far, men ska strax sätta igång igen. Det går förvånansvärt bra i dag, inte lika bra som jag hoppats på, men fair enough. Tänkte intensivplugga ett par timmar till och sedan ta en dusch och fräscha till mig lite. Och ikväll blir det landet!


Det är inte alltid kul att vara student..

They’re just living in my head.

Last days: ointressanta föreläsningar om obegripliga saker; timmar och timmar och åter timmar tentapluggandes; cafémys med Linus; kvällspromenad med Carro; tre kvällar (denna vecka) svettandes på gymmet; konstant huvudvärk och stress; ledigt från jobbet; ett dygn på landet. Ungefär så kan man fatta denna vecka, inte världens roligaste vecka, men den har som sagt bjudit på en del ljusglimtar.

Status: sitter och tentapluggar (no shit?) och har varit ganska produktiv idag. Plöjde igenom de sista 30 sidorna i kurslitteraturen 'Civilrätt' - har nu bearbetat hela boken! - vilket känns bra. Håller på med en gammal tenta nu, men det går sådär. Luriga och svåra frågor är ingen hit när man har bedövande huvudvärk. Men dagens mål är att köra igenom hela tentan och sedan kunna allt som den har behandlat. När jag är klar med det ska jag springa upp till Systemet och Apoteket och sedan köpa med mig sushi hem. Tänkte överraska Linus med lite öl och sushi när han kommer hem - han har suttit och skrivit tenta sedan kl. 14 idag (slutar 19), så jag tycker att han förtjänar lite lyx.


Och så här ser jag ut idag!


I’ll give my whole life, I'll give my only light.

Status: har mat-och-vilo-paus i mitt ihärdiga tentapluggande. Fyfan, roligare har man ju haft det. Känns som om jag kommer kugga stenhårt på tentan hur mycket jag än pluggar, men-men.. Det vore ju synd att ge upp redan, eller hur?

Igår var en bra dag i alla fall.. Efter föreläsningen mötte jag upp Linus (som suttit i skolan och tentapluggat ett par timmar) och åkte till Bönor&Bakat och åt och mös, vardagslyx när den är som bäst! Var dödstrött när vi kom ett par timmar senare, men satte mig och pluggade (och käkade middag) tills Linus tvingade med mig upp till gymmet. Hade varken tid eller ork, men det kändes fett bra efteråt. Kraschade i sängen efter att ha duschat och sedan somnade jag som en stock.

Nu ska jag fortsätta pluggandet med Takida på låg volym i bakgrunden.

På tal om Takida förresten.. Förra helgen, Linus, jag, Niklas och Carro sitter i bilen på väg ut till landet. Vi lyssnar på Carro's Takida-skiva..
Carro: Höj volymen! Jag hör ju ingenting.. Det är tunnelns fel!
Jag: Haha, vad har tunneln med saken att göra?
Carro: Jamen, det är ju ingen mottagning!
Jag: Haha, har du mottagning till CD-skivan eller?
Carro: Haha, det är så när man lyssnar på radio ju!

Så söt :)




So much more than words can say.

(Inlägget skrevs för två månader sedan och jag orkar inte ändra på någonting, så det får vara såhär.)

ÅH-ÅH-ÅH: jag vet inte var jag ska börja. Linus och jag kom hem tidigt i lördags morse, efter en helt förbaskat underbar vecka nere i Marmaris, Turkiet. Bästa veckan någonsin, bästa veckan i mitt liv. Seriously.

Vi har stekt vid poolen och stranden, badat-badat-badat, varit på turkiskt bad (bastu, kroppsskrubbning, tvålmassage och oljemassage - underbart!), åkt på båtutflykt i den turkiska skärgården en hel dag, ätit frukost på den stekheta terassen, gått strandpromenaden ner till hamnen om kvällarna, ätit middag och haft utsikt över havet, nattbadat i månljuset, varit på turkisk marknad, varit på en fantastisk restaurang i grannstaden Icmeler, druckit drinkar, suttit på vår takterass om nätterna och pratat-pratat-pratat (och druckit drinkar), shoppat i souvenirbutikerna.. Vi har slappnat av, tagit hand om varandra, blivit nykära, älskat. Det här var något av en nystart, en början på en ny fas i vår relation och gemensamma liv. Och hur löjligt det än låter, så var det här inte bara en resa, det var så mycket mer. Det var verkligen det. 'Det bästa jag gjort' - är de enda ord jag kan komma på. För det sammanfattar det hela ganska bra (så bra det går att sammanfatta i ord vill säga..).

Om det är någonting jag vill göra om i mitt liv, så är det den här resan. Precis samma, en gång till.



(Mängder med pics finns på FB!)


Where do I go to fall from grace, God but a smile upon your face.

Saturday's look:

Saturday night:


Kvällens outfit.


I don't believe that anybody feels the way I do about you now.


Where do we go nobody knows.

Friday: föreläsning 13-16, stressade hem, slängde i mig två smörgåsar och sprang sedan och mötte Carro. Vi kikade i lite butiker (och jag hittade en snygg kofta!) och pratade strunt i ett par timmar. Sedan stressade Linus och jag hem till landet och åt sushi framför den sista halvtimmen av Idol. Spenderade kvällen i soffan med lösviktsgodis och en film.

Saturday: vaknade sent och låg kvar och gosade länge innan vi kravlade oss upp. Åt en rejäl frukost framför TV:n och sedan gjorde vi oss iordning och åkte in till Täby centrum. Linus shoppade lite och sedan blev klockan mycket och vi åkte hem i regnet. Bytte om och pudrade näsan och sedan skjutsade mamma Eva in oss till Norrtälje där vi skulle ut och äta middag. Lyxa till det och fira vår 35 månaders-dag (samt passa på att utnyttja fölsis-presentkortet från Amanda). Vi hade det himla mysigt med god mat och dryck.. Och varandra! Satt där ett par timmar och njöt och pratade innan vi åkte hem. Avslutade kvällen med lite mysig massage, tända ljus, chips och 'How I met your mother'. Underbar dag!

Sunday:
åt lyxig frukost framför TV:n igen, tog en långpromenad i skogen och sedan har vi mest suttit i soffan och pluggat. Förfärligt trist, men nödvändigt. En typisk söndag helt enkelt.

När tiden och orden inte räcker till.

Det är den artonde oktober idag, dvs. 35 månader sedan Linus och jag blev tillsammans. Nästan exakt tre år sedan den där avgörande höstpromenaden och pratstunden på trappan. Och jag blir varm i magen när jag tänker på det, samtidigt som det gör lite ont i bröstet. Aldrig kommer jag att glömma alla dem där kyliga höstdagarna för tre år sedan som vi spenderade tillsammans. Aldrig så länge jag lever.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga om Linus och om alla känslor som han fick och får mig att känna, jag vill dela med mig av allt det fina och underbara och speciella som ryms i mitt huvud och i mitt hjärta, jag vill berätta precis hur det gick till, hur det var och kändes, vad jag tänkte och vad som sades i glittrande nyförälskelse. Men det går inte. Det finns fortfarande så många känslor och tankar och ord som jag knappt kan förstå själv. För det är så stort och så obegripligt, så onåbart.

Linus och jag tog en promenad i skogen tidigare idag och då tänkte jag på det. För tre år sedan var jag 17 år, singel och gick på gymnasiet. Idag är jag 20 år, förlovad, har precis köpt en bostadsrätt med min fästman och studerar till socionom på Universitet. Är det inte helt sjukt hur mycket som kan förändras på tre år? Tre är ingenting, samtidigt som det kan kännas som en evighet.

Och på tal om evighet.. 35 månader idag som sagt!

Today's look.


You can take a picture of something you see.

Status: I'm still alive, trots ihärdigt tentapluggande. Det har gått lite sådär, gjorde ett par instuderingsfrågor och plöjde igenom en gammal tentafråga. Men det är så sjukt svårt! Nästintill obegripligt ibland. Men-men.
Gav upp efter ett par timmar, kastade mig in i duschen och fräschade till mig lite innan jag gick upp till centrum. Köpte ansiktstvätt och sminkborttagning, té och knäckebröd (var sjukt sugen på de två sistnämnda och vi hade inget av det (rätt sort) hemma). Satte mig precis här med två knäckemackor och en kopp té - det är jag värd. Ska måla naglarna nu och när Linus kommer hem ska vi springa upp till gymmet.

Fredag imorgon!!

I've been trying hard to reach you 'cause I don't know what to do.

Wednesday: föreläsning 13-16 och sedan mötte jag upp Linus vid Odenplan. Vi haffade tuben in till centralen där vi kikade i butiker, åt wok till middag och sedan köpte vi popcorn och slog oss ner i biosalongen för att titta på 'Flickan som lekte med elden'. Fantastiskt bra, men lite väl blodig kanske. Vi hade det hursom väldigt mysigt. På tuben hem sprang vi på Linda (hur längesedan som helst vi träffades) så vi pratade igen lite tid på vägen hem. Kvällen spenderade jag i sängen tittandes på 'Bonde söker fru' på webTV:n, medan Linus pluggade. Dock hann vi både med en kopp té, lite mysprat och ett 'How I met your mother'-avsnitt innan vi somnade.

Thursday: har varit vaken ett tag och ska strax kila iväg på ett läkarbesök. Känns som om jag är där jämt, men-men. Dricker té för att värma mig, det är hur kallt som helst här inne! Dagen hade jag tänkt spendera tillsammans med lagboken och en del annan kurslitteratur, samt ett par instuderingsfrågor. Det är dags att börja tentaplugga nu, så det är bara att ge järnet. Och ikväll ska Linus och jag antagligen träna. Spännande torsdag!



Gårdagens varma outfit.



You're not the one you used to be.

God morgon onsdag: vaknade för lite drygt en timme sedan av att Linus messade och sade att det snöade, varpå jag slet upp persiennen för att se efter. Det snöade som attans och jag blev lite lycklig.

Har varit ganska effektiv sedan jag vaknade, vilket hör till ovanligheterna. Har hunnit duscha, sminka mig och äta frukost - på en timme! Det är inte illa för att vara jag. Nu är det bara håret kvar att föna och så måste jag kasta på mig lite kläder förstås, sedan är jag redo att möta den här dagen också. Ska dra iväg på en föreläsning om 45 minuter, så det bör jag ju hinna. Måste vänta in Linus' pappa också som ska komma och hämta ett par nycklar. Men-men, effektivitet is the shit.

Efter föreläsningen ska jag möta upp Linus och sedan ska vi spendera eftermiddagen och kvällen inne i stan. Vi ska strosa runt i lite butiker, käka middag och gå på bio. Vardagslyx!


I feel warm locked in your arms.

Monday: hade föreläsning 13-16 som vanligt, dock bör nämnas att jag fick tillbaka min hemtenta - hade lyckats skrapa ihop ett B (hade hoppats på ett A, men what the hell.. första hemtentan någonsin på högskolan och jag får nästan högsta betyg, det är fan inte dåligt) och inte alltför otippat fick vi godkänt (vilket var max) på grupparbetet. Kändes fett bra. Efter föreläsningen gick jag bort mot KTH och fick sitta och vänta alldeles (alldeles!) för länge på min inte alltför effektiva och snabba pojkvän. Fördrev tiden med att äta en mandarin, choklad och prata med Carro i telefon, så jag överlevde. Eller nja, jag frös halvt ihjäl, men annars så. Vi möttes till slut upp i kylan och skyndade hem, bytte om och sprang upp och köpte ett varsitt träningskort. Japp, nu jäklar är det dags. Vi svettades i en och en halv timme inne på gymmet också. Känns förbannat bra att verkligen ha fått asset ur vagnen. Hemma åt vi sedan en nyttig och makalöst god wok-middag, duschade, drack té och myste i sängen.

Tuesday: ingen föreläsning, vilket var hur skönt som helst. Däremot jobbade jag 16-19 as usual och det var längesedan killarna och jag hade en sådan dålig dag som idag. Att ta hand om två trötta, skrikande och gråtande barn är inte det roligaste man kan göra.. Jag överlevde. Mötte upp Linus och vi åkte hem tillsammans. Efter middagen satte vi oss och pluggade, jag hann ju inte plugga i måndags som jag hade planerat, så jag tog igen det igår istället. Duktigt! Innan vi gick till sängs drack vi té och pratade.



Happy-happy-happy.

Hemlisen: för två veckor sedan hände det.. Linus och jag har köpt en bostadsrätt tillsammans! En tvåa på 50kvm i Sundbyberg, balkong och klädkammare (walk-in-closet here I come!) och helt nybyggt. Det känns helt fantastiskt. Dock.. inflyttningen är om ett och ett halvt, då det inte är färdigbyggt förrän då. Men samtidigt innebär det att vi får välja hur det ska se ut med kakel och färger m.m.

Som sagt.. Det här har jag (vi) längtat efter så länge nu och vi har letat och letat, vi har varit på visning efter visning.. Och till slut hittade vi det här. Det kändes bara så himla rätt. Det här är vår lägenhet. Så kändes det. Jag kan knappt vänta på att få flytta in och börja inreda och sedan sova första natten där. I mitt och Linus gemensamma hem. Det känns speciellt. Iochförsig så har Linus och jag i princip redan bott ihop i två år (dock inte i en egen lägenhet), men att vi har tagit det där sista (okay, inte helt sista kanske.. förhoppningsvis gifter vi oss och skaffar barn också ;)) steget. Att bilda ett hem tillsammans, ett helt nytt och helt gemensamt liv. Det är stort.

Vi har kommit överens om att efter årsskiftet så ska vi leta efter en hyresrätt att bo i under tiden. Vi varken vill eller orkar bo i mitt flickrum i ett och ett halvt år till och eftersom inflyttningen dröjer ett tag, så får vi lösa det så.

Men jag längtar så att jag nästan spricker!


Do not speak as loud as my heart.


Saturday:
kilade upp till centrum, gick lös på Systemet (längsta köerna jag någonsin skådat!), bytte en väska och sedan blev det ett besök på Apoteket också. Väl hemma målade jag naglarna, vilade och sedan hoppade jag i lite varma kläder och sprang ner och mötte upp Hermon. Det blev en två timmars promenad, slog oss dock ner på en bänk i eftermiddagssolen ett tag också. Himla mysigt och vi insåg att vi har känt varandra i nio år.. Det är typ halva våra liv. Det är hur sjukt som helst.

På kvällen åkte Linus och jag hem till Tobbe och umgicks. Det blev en ganska spårad kväll och vi tittade på fotboll, lekte charader, dansade, pratade, skrattade.. Ni fattar. Lyckades inte få med mig Linus hem förrän halv fem på morgonen, då han var smetfull och skulle jobba sju timmar senare (dvs. köra bil SEX timmar senare). Inte så genomtänkt..

Sunday: när Linus vaknade insåg han att det inte var någon bra idé att jobba, så han sjukanmälde sig och kröp ner under täcket igen. Vaknade vid två och resten av dagen spenderade vi i soffan. Åt pizza, tittade på en ny Wallander-film, åt lite middag med familjen, åt äppelkaka med glass, tittade på TV, halvsov.. Söndagssega.
Vid nio åkte vi hem till stan, stannade hos Gomes på vägen och kom inte hem förrän strax innan elva. Hoppade in i duschen och sedan lade vi oss under täcket i sängen med en varsin kopp té och tittade på 'How I met your mother'.



(Kunde olyckligtvis inte ta några bilder hemma hos Tobbe, då jag lyckats glömma minneskortet hemma..)

AUTUMN.


Hallå-hallå:
Linus och jag hade myskväll igår, tittade på Idol, en film och åt popcorn. Pratade massor och kom i säng alldeles för sent.
Imorse vaknade vi av att SEX (6!) getingar surrade runt i vårat rum. Förstår ni vad jag säger? SEX getingar i SAMMA RUM i OKTOBER. Somethings wrong. Really wrong. Linus sprayade i hjäl allihop med insektsspray efter många om och men. Vi kan nästan härmed konstatera att dem jävlarna har byggt bo inomhus, antagligen i vårat rum (såklart!). Fyfaan. Vet inte om jag vågar sova där i natt..

Är som sagt hemma i stan och håller i skrivande stund på att göra mig iordning. Ska kila upp till Apoteket, Bolaget och byta en väska till mamma. Sedan ska jag möta upp Hermon och ta en promenad i höstsolen. Tänkte haffa kameran och passa på att ta massor med fina höstbilder.


Kallt, frostigt och soligt imorse ute på landet.

Hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad.

SMS från Linus: "Den här kvällen har jag längtat efter i en vecka nu!"

Fastän L och jag bor tillsammans och sover ihop varenda natt, så umgås vi sällan. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid till det. Vi båda studerar och jobbar och det tar upp extremt mycket tid (åtminstonde för L). Så fredagskvällarna (och lördagskvällarna) är alltid efterlängtade. Ikväll ska vi hyra film, ligga under täcket och mysa och prata. Och imorgon kväll ska vi hem till Tobbe och umgås. Man måste verkligen passa på!
Dock jobbar Linus hela helgen så det hade kunnat vara bättre, men-men. Om en vecka är det ju helg igen och då är han ledig. Positive thinking! Och så hade jag faktiskt tänkt luncha med både Carro och Carro (om hon behagar svara på mitt SMS!) i helgen. Och det gillar vi!


And the hardest part was letting go not taking part.


Hemma igen: besöket gick bra, bättre än jag hade vågat hoppas på. Var helt sjukt nervös innan, men han var så trevlig och pedagogisk och han tog mig på allvar. Han tog mina problem på allvar. Och det innebär en sådan lättnad för mig som många gånger möts med okunskap och många gånger inte blivit tagen på allvar. Vi pratade om huvudvärken och muskelvärken och han förklarade och vi bollade fram och tillbaka. Han skickade en remiss för att röntga mitt huvud (har ju aldrig gjort det tidigare, utan endast nacken) och så pratade vi om medicinering. Det som är aktuellt för mig är att ta antingen mediciner mot epilepsi, men i låg dos, vilket fungerar som migränförebyggande (och vilket i sin tur förhoppningsvis hjälper mot den kroniska smärtan.) Det andra alternativet är antidepressiva, vilket även dem fungerar som smärtlindrande i lägre doser. Självklart är inte en sådan medicinering helt främmande för mig, utan det har hela tiden legat där bak i huvudet någonstans. Att det möjligtvis skulle kunna bli så. Men han skickade med mig ett papper med namn på dem aktuella medicinerna, så att jag skulle få fundera och läsa om dem innan jag bestämmer mig för vilken (om jag väljer att börja - men det lutar mot det) jag vill prova. Den här medicineringen kommer dock inte att hjälpa fullt ut, utan jag måste även träna och stärka mina muskler. Så kombon är alltså det som ska hjälpa mig.

Det känns jättebra att ha kommit såhär långt, fastän jag egentligen inte är så överdrivet sugen på att trycka i mig sådana tabletter varje dag. Men-men, om det är den enda lösningen så är det bara att go for it. För jag tänker inte leva med den här smärtan, det är ett som är säkert.

Efteråt tog mamma och jag en sväng i butikerna och jag blev 500 spänn fattigare. Men en tunika, ett linne och ett par vantar rikare och det är inte fy skam. Är snuskigt nöjd över dessa investeringar. När vi kom hem åt vi lunch tillsammans och pratade igenom ditten och datten.



This is it and we have to believe, nothing can come between.

FREEDAG: sov nio timmar inatt också och känner mig faktiskt ganska utvilad. Fantastiskt. Börjar dock bli förkyld, vaknade med världens halsont, är snuvig och fryser som en dåre. Men-men, det är fredag idag och solen skiner, så vadfan gör en liten förkylning för skillnad då?

Det är redan 9:e oktober.. dagarna bara försvinner. Om drygt en månad firar Linus och jag tre år tillsammans. Det är helt sjukt. Tre år? Det är hur lång tid som helst. Och ändå känns det som om det var igår det blev vi. Sjukt det där med tid.





I feel warm here in my head.

Thursday: fick lite plugg gjort efter frukosten, men jag har lite kvar. Men det känns helt okay. Hämtade som sagt pojkarna på dagis vid fyra-tiden. Vi spelade fotboll och lekte i sandlådan ute på gården, åt middag, tittade på film och läste sagor. Mötte upp L när jag slutade och när vi kom hem åt vi middag och pratade om neurolog-besöket imorgon och lite saker kring det.

Pratar med Carro över MSN och det är lika bra som alltid. Vi ska träffas på söndag - längtar! :) L ville gå på bio imorgon kväll också och det låter inte helt fel i mina öron.




Today's look.







There's a truth in your eyes saying you'll never leave me.

God morgon: sitter i köket och har precis ätit lite frukost, känner mig aningen bättre till mods idag. När Linus kom hem höll han om mig precis som jag hade längtat efter och innan vi somnade låg vi och pratade en stund. Jag är så glad att jag har honom. Sov i nio timmar i natt, men var ändå helt dödstrött när jag slog upp ögonen vid tio-tiden. Sjukt och fett drygt. Känns som om jag aldrig sover tillräckligt, är fruktansvärt trött oavsett antal sömntimmar och på kvällarna skulle jag lätt kunna gå och lägga mig och somna vid 21. Vadfan är det?

I eftermiddag ska jag jobba, blev ju inge jobb i tisdags då grabbarna var krassliga, men dem mådde tydligen bättre idag så då får jag spendera eftermiddagen med dem. Mys! Ska hämta dem på dagis kl 16 i vanlig ordning och sedan kanske det blir lekparken. Vi får se. Innan jag sticker iväg funderar jag på om jag skulle få lite plugg gjort, men har verkligen ingen motivation idag. Men det är väl bara att ta sig i kragen och hålla käften.

Imorgon smäller det. Neurologen kl. 14.00. Och jag ber till Gud att han kan hjälpa mig.

You're the only one who knows how to handle me.


VÄRLDENS FINASTE MÄNNISKA.


'Cause it feels just like you said it would.

Wednesday: har varit både en bra och en dålig dag, främst dålig dock. Linus och jag åkte in till stan (hem till mina föräldrar dvs) i förmiddags och åt lunch tillsammans innan han drog till skolan. Sedan satt jag och pluggade i ett par timmar, fick en del gjort och har lite bättre koll på saker och ting än innan. Det var väl ungefär det som var bra med idag.
Greps av någon slags ångest för ett par timmar sedan, mådde helt fruktansvärt dåligt. Fick ångest över allt som innefattar mitt liv typ. Över utbildningen jag går, min hälsa och min värk, mitt utseende och kropp.. ALLT. Efter ett tag kändes det som om jag inte kunde andas, så jag kastade på mig mjukisbyxor och en tröja och gick ut-ut-ut. Andas frisk luft, rensa huvudet. Och jag sprang, i 40 minuter, sprang-sprang-sprang. Varit gråtfärdig since then. Jag har aldrig fått någon sådan här panik-ångest-kaninteandas-attack förut. Aldrig. Men jag tror att det är för att det har varit/är så himla mycket hela tiden. Måste klara tentan; kämpa vidare och få hjälp med värken; rädd för 'det där'; hinna jobba, umgås, träna; vara en bra vän och flickvän; ta hand om mig själv; hinnna varva ner och slappna av; stora beslut som har tagits och stora saker som kommer att hända.. Jag vet att jag tjatar mycket om det här med min muskelvärk, men den tar upp så himla mycket tid och energi av mitt liv. Den finns där hela tiden och det tär, både fysiskt och psykiskt. Tror inte att någon förstår hur fruktansvärt-jäkla-skitjobbigt det är att ha det såhär. Det är ett helvete, ett rent jävla helvete. Och ibland vill jag bara lägga mig ner och gråta och skrika och skjuta huvudet av mig. Ibland vill jag bara ge upp.

När jag kom in igen tog jag i alla fall en dusch och låg sedan en stund på spikmattan, men kunde inte slappna av. Ont i magen och gråten i halsen. VILL BARA SOVA. VILL BARA MÅ BRA.

Vill att Linus ska komma hem nu och hålla om mig och aldrig släppa.

"You ask me about the future and what I think it'll bring, I freeze up and can't think of a single thing."


Do you feel like a puzzle, you can't find your missing piece?

Tuesday: försov mig imorse, inge vidare roligt sätt att starta dagen på. Min dag blev even better när jag missade tuben med (seriöst) 2 sekunder (idioten som körde tittade på mig, stängde förardörren och drog - TACK!) och därmed kom en kvart för sent till föreläsningen. Fan vad underbart det är att åka kommunalt! Hade (en ganska intressant) föreläsning 12-15 och sedan fördrev jag tid tills jag mötte upp L vid S:t Eriksplan en timme senare. Vi slog oss ner på Bönor&Bakat (favvocafét!) och åt deras utsökta mackor och värmde oss med en varsin latte respektive chailatte. Himla-himla mys och självklart lite nostalgiskt. Slängde oss ut i kylan nästan två timmar senare och åkte hemåt. Kom hem till landet för en dryg timme sedan och since then har vi gått en promenad, samt ätit en smaskig soppmiddag.

Ikväll blir det (inte heeelt otippat) mys i soffan och imorgon är jag ledig! Skulle btw ha jobbat idag, men barnen var sjuka så pappa Gustaf var hemma och VAB:ade. Känns lite jobbigt att förlora cash, men L och jag fick ju en mysig eftermiddag tillsammans istället, så jag hänger inte läpp för det. Är förresten "ledig" (inga föreläsningar innebär ju att man ska plugga hemifrån, så ledig och ledig.. det är väl en definitionsfråga) hela veckan. Nästa föreläsning är den 12:e, fett nice. Men-men, måste som sagt plugga en hel del hemma, men jag slipper iallafall sitta och åka fram och tillbaka till skolan.

(Helvetesjävla fitt-blogg.se! Text och bilder hoppar runt och hamnar helt åt helvete fel. Blir vansinnig snart. Funderar på att byta blogg-portal.. det här fungerar inte längre.)






It's time for the lowdown.


Hello monday:
vilken produktiv dag! Startade dagen med en utsökt frukost, tog därefter en dusch och gjorde mig i ordning. Tog sällskap med mamma upp till centrum, där vi sprang runt och uträttade ett par ärenden. Köpte ett par nya stövlar, en tee (t-shirt-klänning), en ny duschboll, en t-shirt att träna i, en vattenflaska, lite prylar på Apoteket och så hämtade jag ut en kurslitteratur. Kul för mig, mindre kul för kontot. Linus anslöt sig (mamma gick hem) under tiden och han köpte ett par t-shirtar och nya träningsskor. Traskade hem och bytte om och sedan drog vi till gymmet och svettades en timme. Känns SÅ bra att komma igång med träningen igen, det är minst sagt på tiden! Imorgon kommer det nog dock inte vara lika roligt, kommer dö av träningsvärk.. Men-men!
Efter middagen tog jag en mörk och mycket (jag menar MYCKET) kall, men mycket mysig promenad med Carro. Pratade om allt och ingenting som vanligt. Sedan jag kom hem har jag duschat och pluggat. Duktigt!


Nu tänkte jag lägga ner pluggandet och slappa framför TV:n. Känner redan nu hur träningsvärken börjar komma smygande..

Leopard.



 


It takes the one to have the other.

Jag saknar oss.

Ibland saknar jag oss som vi var då. Jag saknar att mötas upp efter skolan och åka till S:t Eriksplan och fika, jag saknar att stå ute på skolgården och prata skit om rasterna, jag saknar att åka in till stan och leta efter kläder till dig, jag saknar att sitta på Donken om eftermiddagarna, jag saknar att sitta hemma hos mig och titta på TV, jag saknar att prata på MSN hela kvällarna, jag saknar våra promenader, jag saknar vår bänk.

Jag saknar dig som du var då. Jag saknar mig som jag var då.
Två tonåringar som hade hela livet framför sig. Två 17-åringar som till slut blev kära i varandra.

Och när vi i fredags satt på Donken på Kungsgatan pratade vi om det. Vi mindes när vi satt där för över tre år sedan och du sade att det var då du berättade att du tyckte att jag hade fina ögon. Jag blev varm i magen av det minnet. Och vi pratade om den där promenaden. Om två veckor är det tre år sedan. Tre år sedan vi gick där i löven och till slut hamnade på den där trappan. Där låg vi, jag på din arm och vi pratade och skrattade. Det var då jag insåg att jag var kär i dig och att du var kär i mig. Det blev så självklart, just i den stunden blev de senaste nio månaderna så uppenbara. "Det sade bara klick."

Tre år har gått. Men allt är precis som det alltid har varit, samtidigt som ingenting är det samma. Och jag saknar.

Men det kanske är så det är. Att man alltid saknar det som satte spår, det som avgjorde, det som formade livet som är nu. För hade jag varit samma människa om inte L och jag hade tagit den där fikan på den där iskalla Alla hjärtans-dag för snart fyra år sedan, hade jag varit samma människa om vi inte hade delat alla dem där stunderna, hade jag verkligen varit den jag är idag om inte vi hade blivit kära i varandra? Det hade jag inte.

Och det är därför jag ibland önskar att vi kunde få uppleva alla våra minnen en gång till, få känna alla känslor, vara dem vi en gång var. För det är faktiskt tack vare dem där två 17-åringar som vi sitter här nu.

Och jag älskar dig, Linus.
Jag älskar dig för den du var och för den du är.


It takes no time to fall in love, but it takes you years to know what love is.

There's nothing we can do.

Lördagsmys: älskling och jag vaknade till liv sent och åt en ordentlig frukost innan vi åkte in till Norrtälje. Sprang några ärenden nere på stan, samt handlade kvällens middag. Efter att ha slappat bort större delen av eftermiddagen lagade vi middag tillsammans, tände ljus och drack vin. Efter en dusch och slötittande på Körslaget (värdelöst program!) smög vi ner och bänkade oss framför filmen 'Hemma bäst' som gick på TV (onödigt vetande är att vi såg den filmen samma helg som vi blev tillsammans - nostalgi!) och åt chips. Vi avslutade kvällen med två Friends-avsnitt och lite mysprat i sängen.

Sunday status: vi har hittills hunnit med att vakna, gosa med Ollie, äta lyxfrukost framför filmen 'Män som hatar kvinnor' - fantastiskt bra film - och nu sitter vi sida vid sida uppe i soffan. L pluggar och jag ska lägga mig på spikmattan en stund. Och om ett par timmar bär det av in till stan!


I fredags. I don't like it, men Linus tyckte att den var söt, så jag bjuder på den ändå.


I'M YOURS.

Friday: föreläsning 13-16 och sedan stressade jag hem. L och jag slängde ihop alla prylar, kastade in i allt i bilen och sedan gick vi en mysig promenad i höstluften och bland alla prasslande löv. Ih! Stressade därefter in till stan, slängde i oss ett varsit meal på Donken och sedan slog vi oss ner i biomörkret. Vi såg 'The ugly truth' - bättre och roligare än jag trodde! Efter filmen åkte vi hem till landet, kröp upp i soffan, men vi somnade ganska snabbt båda två.







They're coming for your head tonight.

And today's music:


Come feel my skin, come touch my hair.

Thursday: föreläsning 13-16, promenerade sedan bort till grabbarnas dagis i kylan och sparkade lyckligt i alla fallna löv. På vägen hem prasslade vi i löven och gjorde lönn-näsor, varpå killarna skrattade lyckligt. Vi hade det alltså himla-himla mysigt fram tills att vi skulle åka hissen upp till lägenheten. Alla som känner mig vet att jag är klaustrofobi personifierat och att jag (i princip) ALDRIG åker hiss (endast i undantagsfall). Ett sådant undantag är på jobbet (har ingen lust eller ork att släpa upp vagn och två ungar för typ sex trappor, så då är det bara att bita ihop och åka den där jäkla hissen). Men det var sista gången idag, för vi FASTNADE. Mellan plan 1 och 2 tog det stopp och där satt vi i den 1kvm stora hissen. Behöver nog inte säga att jag greps av panik (varpå barnen gjorde likaså). Fyfaan. Min största skräck. Efter att ha ringt på nödtelefonen och fått "det är bara att vänta, så kommer det hjälp" som svar, samt ringt Linus och skrikit "vadfan ska jag göra?!?!" kom en granne och tryckte på hissen där nere och DÅ gick den igång och vi kunde ta oss ut. Men innan dess.. Jag dog, flera gånger om. Så.. jag tänker härmed ALDRIG, så länge jag lever, åka hiss. No way.

Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans sedan ändå (dock skakade jag i säkert en timme efteråt), vi åt middag, kittlades, tittade på film och lekte med bilar. Kl 19 kastade jag mig ut i mörkret och kylan och det bubblade i magen när jag samtidigt lyssnade på Jazon Mraz i hörlurarna. Åh! Kom hem en timme senare och sedan dess har L och jag ätit middag, tittat på Idol och försökt komma underfund med hur (i helvete) man hittar i lagboken. Jag blev fullständigt vansinnig, så vi gav upp.

Autumn look of today: nya skinnjackan, tunika och tights från Gina, mammas väska, samt mina flera år gamla stövlar. Snyggt va?


Love is all there is.

Första oktober: är det idag och det känns fantastiskt. Tiden får gärna springa iväg, så att det är 2011 nu. Men-men "när man väntar på något gott, väntar man aldrig för länge" Eller?
Ska strax hoppa in i duschen, har föreläsning 13-16 och sedan jobb fram till 19. Känns sådär. Men imorgon är det i alla fall fredag och Linus är leedig. Som jag har längtat. Vi ska ut till landet imorgon, men vi får se om vi spenderar någon kväll inne i stan också. Hursom så ska det bli sjukt mysigt att få en hel helg tillsammans, det är man ju inte bortskämd med.

Nä, nu ska jag ta tag i mig själv och hoppa in i duschen. För vid tolv ska jag och min kära lagbok släpa oss till plugget..